HSP Coach Marijke
Coaching & Behandeling 

Over mij


Mijn naam is Marijke, ik ben 31 jaar en woonachtig samen met mijn man op een mooie plek. Enerzijds omringd door buren in de kern van ons dorp. Anderzijds met vrij uitzicht over een uitgestrekt natuurgebied.

Zelf ben ik ook hoog sensitief, daar ben ik achter gekomen in mijn pubertijd doordat ik continue vermoeid was en daardoor ook fysieke pijnen kreeg. Ik begreep mezelf niet, waarom kon ik niet alles doen zoals iedereen dat maar deed?

De deur voor alle prikkels stond namelijk wagenwijd bij mij open.  Na een lange zoektocht kreeg ik meer te weten over HSP en heb mijzelf leren kennen binnen dit karaktereigenschap.

In de loop der jaren heb ik geleerd om te gaan met hoogsensitiviteit en ben het als een kracht gaan zien. Anderen hiermee helpen is dan ook altijd een wens van mij geweest, ik ben immers zelf HSP en ook ik bekommer mij ook veel om anderen. Maar... niet ten koste van mijzelf maar juist omdat het mij een beter gevoel geeft!

In 2021 heb ik mijn opleiding tot Hooggevoeligheid deskundige afgerond en kon ik
echt werk gaan maken van mijn wens. Mijn affiniteit met het helpen van anderen komt ook terug in mijn studieverleden en andere dagelijkse werkzaamheden. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Pedagogiek waarna ik nog aanvullende opleidingen heb gedaan als toegepaste Psychologie en GGZ Agoog.

Dagelijks werk ik als maatschappelijk werker en gebruik ik o.a. al mijn mensenkennis om iemand te helpen. Deze theoretische basis samen met mijn eigen ervaring binnen de hoogsensitiviteit geven mij de kennis en knowhow om doelgericht, mensen die ook hoogsensitiviteit ervaren, te kunnen helpen en in hun kracht te zetten.

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het je uit het veld kan slaan, maar weet ik inmiddels ook hoe je dat tot een minimum kunt beperken en het juist als een kracht kunt gaan zien.
En dat..gun ik jou ook!